Meiltä saat alan huippuosaamista

Oli kyse sitten ilmastoinnista tai asuntokaupan kuntotarkastuksista, meiltä saat aina taattua laatua.

Miksi sisäilmastoon on tärkeää kiinnittää huomiota?

Huono sisäilma lisää työyhteisöissä sairaspoissaoloja, tekee olon flunssaiseksi ja pahentaa pahimmillaan astman oireita huomattavasti. Huonolla sisäilmalla on heikentävä vaikutus koko työyhteisön toimivuuteen Myös muisti- ja keskittymisvaikeuksien kasvaminen on yhdistetty huonoon sisäilmaan. Tutkimusten mukaan toimiva sisäilmasto vähentää sairaspoissaolojen määrää jopa 35 %:lla ja työteho nousee 6-8%.

Sisäilmaston ongelmiin on onneksi ryhdytty kiinnittämään entistä enemmän huomiota viime vuosina.

Ilmastointitutkimus

 • IV-kuntotutkimukset kaikkiin tiloihin (mm. kerrostalot, toimistot, myymälät, omakoti- ja rivitalot, päiväkodit, koulut, uima- ja urheiluhallit, lentokentät)
 • OVK-serifikaatti (Obligatorisk Ventilations Kontroll)

Rakennusten pakollinen ilmastointitutkimus tehdään 3-6 vuoden välein riippuen rakennuksen käyttötarkoituksesta ja tyypistä. Tutkijalta vaaditaan OVK-sertifikaatin pätevyys K, joka löytyy Werpron Michael Nybyltä.

MIKSI?

Yksi suurimmista syistä huonoon sisäilmastoon on puutteellinen tai vääränlainen ilmanvaihto. Ilmastointi onkin tärkeä osa toimivaa rakennusta ja tervettä sisäilmastoa.

Kuntotutkimus

 • Kuntotutkimukset kaikissa laajuuksissa (yksittäisistä rakenteista kokonaisvaltaisiin kuntokartoituksiin)

 • Kosteusmittaukset

 • Lämpökuvaukset (mm. puttee eristyksissä, putki- ja ilmavuodot, kosteusongelmat)

 • Asbesti- ja haitta-ainetutkimukset

 • Näytteenotto tarpeen mukaan

Kuntotutkimuksessa kootaan yhteen kaikki tarvittava tieto, jotta mahdolliset vauriot ja niiden laajuus saadaan selvitettyä. Raporttiin kootaan yhteen myös toimenpide- ja korjausehdotukset tilanteen korjaamiseksi ja uusien vaurioiden ennaltaehkäisemiseksi.

MIKSI?

Kosteusongelmat rakenteissa aiheuttavat pitkittyessään ongelmia mm. rakennuksen turvallisuudelle ja sen käyttäjien terveydelle. Kattavat kuntotutkimukset mahdollistavat ongelmien kartoittamisen ja korjauksen ajoissa.

Asuntokauppa

 • Kuntotarkastus ja kosteuskartoitus

 • Riitatapauksiin liittyvät tutkimukset

 • Energiatodistukset

Kuntokartoituksella pyritään luomaan ajantasainen ja kattava kuva kiinteistön tai huoneiston senhetkisestä kunnosta. Tämä tapahtuu silmämääräisellä ja aistinvaraisella tarkistuksella sekä kosteusmittauksilla. Tarkastuksen yhteydessä selvitetään talon historia ja haastatellaan asukkaita jokapäiväisten kokemusten kartoittamiseksi. Meiltä saat myös energiatodistukset, jotka ovat työkalu rakennusten energiatehokkuuden vertailuun myynti- ja vuokraustilanteessa.

MIKSI?

Laadukas ja ammattitaidolla tehty kuntotarkastus on myyjän ja ostajan yhteinen etu. Vältyt jälkipuinnilta ja ongelmilta, kun teetät kattavan kuntotarkastuksen osto- ja myyntivaiheessa.

Valvonta

 • Työn laadun varmistaminen ja valvonta

 • Korjaustöiden kilpailutus

 • Kosteusasioiden koordinointi

Olemme erikoistuneet kosteustekniikkaan ja ilmastointiin liittyviin asioihin aina suunnittelusta laadunvarmistukseen. Valvomme kosteudenhallintaa tarvittaessa koko urakan ajan, ja autamme tarvittaessa kilpailuttamaan sopivat urakoitsijat korjaustöihin.

MIKSI?

Kosteustekniset rakenteet liittyvät vahvasti rakennuksen elinkaareen ja turvallisuuteen. Varmistamme, ettei uudisrakennus tai saneerausprojekti mene pieleen näillä osa-alueilla.